Wat is een NFC kaart?

We krijgen vaak de vraag: Wat is een NFC kaart?

Een NFC kaart is een visitekaartje welke draadloos een internetpagina openen kan. Dit enkel door de smartphone (van bv. de klant) langs de nfc kaart te halen.

De nfc kaarten maken gebruik van de zelfde techniek die men ook gebruikt met draadloos betalen.

NFC staat voor Near Field Communication, een technologie die draadloze communicatie mogelijk maakt over korte afstanden tussen compatibele apparaten. Een NFC kaart is een soort slimme kaart uitgerust met deze technologie. Bij nfcreviewkaart.nl specialiseren we ons in NFC kaarten die specifiek ontworpen zijn om het geven van Google-reviews te vereenvoudigen. Hierdoor kun jij als ondernemer gemakkelijk en snel feedback verzamelen van je klanten.

Hoe werkt een NFC kaart?

Nu je antwoord hebt op de vraag “Wat is een NFC kaart” Een NFC kaart bevat een kleine chip die gegevens zoals URL-links kan opslaan. Door de kaart in de buurt van een NFC compatibele smartphone te houden, wordt de opgeslagen link automatisch geopend in de browser van de smartphone. Dit betekent dat je klanten direct naar een Google-reviewpagina, een online menukaart of zelfs naar speciale aanbiedingen en acties geleid kunnen worden.

Wat is een NFC kaart

De voordelen van NFC kaarten voor jouw bedrijf

Het gebruik van NFC kaarten in je bedrijf kan verschillende voordelen bieden:

  1. Vereenvoudigt het reviewproces: Klanten hoeven geen moeilijke stappen te volgen; een simpele tik met hun smartphone volstaat.
  2. Verhoogt klantbetrokkenheid: Door directe links naar acties of menukaarten te bieden, houd je je klanten geëngageerd.
  3. Flexibele brandingopties: Bij nfcreviewkaart.nl kun je kiezen uit standaard kleuren zoals oranje, zwart, blauw, groen en wit. Voor een meerprijs bieden we ook de mogelijkheid om je NFC kaarten eenzijdig of tweezijdig te bedrukken.
NFC kaart voor review

Aangepaste opties voor NFC kaarten

Naast de standaardopties, kun je bij nfcreviewkaart.nl ook kiezen voor extra aanpassingen:

  • Staande displays met standaardprint: Ideaal voor op de balie of bij de kassa, waar klanten gemakkelijk hun smartphone kunnen gebruiken om de NFC tag te scannen.
  • Aangepaste URL-doelen: Of je nu de voorkeur geeft aan een link naar een Google-review popup of naar een Linktree met meerdere links, je kunt de URL die wordt geopend naar wens instellen.
NFC kaart met logo

Designrichtlijnen voor NFC kaarten

Bij het ontwerpen van je eigen NFC kaarten, houd rekening met de technische beperkingen van onze NFC kaartprinters. Ontwerpen moeten simpel en strak zijn; complexe ontwerpen met schaduwen zijn niet haalbaar. Mocht je ontwerp niet voldoen aan onze richtlijnen, dan nemen we contact met je op om het te bespreken.

Met NFC kaarten van nfcreviewkaart.nl maak je het jouw klanten niet alleen gemakkelijker om positieve reviews achter te laten, maar versterk je ook de zichtbaarheid en toegankelijkheid van je bedrijf. Start vandaag nog met het transformeren van de interactie met je klanten! Heb je vragen over wat is een NFC kaart of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.